Warning ! You have stepped onto Pinkcess's Zone Follow me and Leave your footsteps on this page │FollowDashboard
Allahuakbar Alhamdulillah Subhanallah Astaghfirullah

MYMONOLOG : Ujian

Kadang-kadang, ujian ni datang dlm bentuk nikmat dan musibah. The more you get the test from Allah, the more youre be loved by him. 

Sabarlah. Allah bagi ujian sebab Allah sayang. Sem ni paling banyak dugaan.  Allah je paham aku. Kadang dgn ujian Allah, aku gagal. Aku hrp at last, I will success in facing the test. 

Maybe apa yang kau sayang/suka itu bukan yg terbaik untuk kau. Bersabarlah. Allah jauhkan bkn sbb Allah tak sayang or Allah itu kejam. Bukan! Yang kejam diri awak tu. Siapa suruh tak ikut arahan Allah. Semua Allah dah cerita kan dalam quran dan nabi dah ajar satu-satu. Siapa suruh tak ikut? Padam muka. 

Benda paling tahpape aku rasa, bila aku libatkan family. Mula-mula, wowww. But at the end? You know, Allah je paham. Takperlu pun balas dendam. Yang kau perlu buat adalah bersyukur. Sebab Allah dah bagi hint. Hint dia rahsia :p

Inshaa Allah, kau kena percaya. Bila Allah dah ambil benda yg kau rase kau perlu dan nak sgt, for sure dia akan ganti dengan sesuatu yg kau tak pernah impikan untuk miliki. Percayalah! Tabahlah wahai hati. Cari cinta Allah dan raih mardhatillah. 

Sincerely,
Kekuatanku yang perlu tabah

No comments: