Warning ! You have stepped onto Pinkcess's Zone Follow me and Leave your footsteps on this page │FollowDashboard
Allahuakbar Alhamdulillah Subhanallah Astaghfirullah

MYEXPI : Bus and ticket

Assalamualaikum. I would like to share my independent experience about bus and tiket. I orang Pahang. Parent memang asal Pahang; Jerantut and Bera. Stay at Kuala Rompin. #HitamPutih takkan padam. Heheh. Dulu, I duduk hostel; SMK Seri Rompin. Boleh dikatakan every weekend ayah jemput hantar ulang alik. Sekali dua je pernah naik bus.


The story begin when I am in third semester of Foundation; IIUM Petaling Jaya. The miserable story in my life. Yelaa, memang lah orang cakap best merantau, dapat belajar jauh-jauh. But isnt easy for me okay? I have to travel alone without friends tak macam university mates and kawan-kawan lain; which from Kelantan, Terengganu, dll. Bak kata orang, ada saenggg. But me? Sokayyy. Izzati ada jugak orang teman. Siapa? Hehehe. Allah teman. Alhamdulillah.

Biasanya kalau dari Kuala Rompin, Izzati akan beli tiket bus TRANSNATIONAL. Why? Satu sebab masa dia available pada masa yang I nak; pukul 1.30pm lepas zohor. Dua sebab single seat dia. Tiga sebab harga pun okayy if what to compare with Sepakat Linerlah.Total bayaran is RM33.00.


Kalau balik dari KL ke Pahang pulak? How? Okay, I will buy ticket three days or a week earlier than the due coming home date. Setakat ni takpernah la lagi balik haritu. And beli tiket haritu jugak. Takut tak comfirm je. Lebih selamat beli before. Cume risiko dia bila terlambat smpai TBS la kan. Seumur hidup, pernah sekali terlepas bus which is lambat lima minit jaa. Rugi dia triple. So, dia belikan tiket untuk Sepakat Liner yg mahal mcm apa tu. Jadilah balik malam. But tu cerita suatu masa dahulu lah. Lepas ni, takde dah kot. Heheh. Why? Ada lah secret cerita dia.

Kalau dari TBS, I will buy tiket bus MARA LINER. Why? One, sebab harga dia paling murah antara pilihan bus. So jimat sikit kalau aku nak balik sokmo. Heheh. RM29 lebih mcmtu laa. Second, sebab pakcik bus ni akan berhenti kat Restoran yang ada tomyam. Heheh, my favourite. Nyumm nyum! Third, waktu dia sesuai. Taklah lewat sgt. Tak awal sgt.

Thats all about my experience on Bus and Ticket. See you all at the next MYEXPI session yaaa? Sayang semua kerana Allah. Assalamualaikum. Jangan lupa follow ig hash.anne my bisness ig. Heheh!

Yang tulus mengimbau pengalaman,
Kekuatanku yang sedang cuba untuk tabah.