Warning ! You have stepped onto Pinkcess's Zone Follow me and Leave your footsteps on this page │FollowDashboard
Allahuakbar Alhamdulillah Subhanallah Astaghfirullah

MYEXPI : Visiting to Planetarium Negara, Kuala Lumpur

Assalamualaikum wbt. Now, Izzati nak share pasal my visiting to Planetarium Negara, Kuala Lumpur. Lepas gi Muzium Polis, kitorang keluar kat gate, terus ade laluan ke Planetarium. Kene naik tangga sikitlah. Smpai-sampai je, ade ekspo pasal hidupan laut yg makin upus. Ade banyak jugaklah booth. Izzati ngan Aiman join quiz. And betul brp tahh. Alhamdulillah, dptlah prize totebag satu. Hehe! Pastu gi like page untuk satu booth ni, and dia bagi putar satu roda. Spin and win! Haha. Alhamdulillah dptlah baju sehelai warna biru pekat. Pastu kitorang naik tangga ke exhibition room. Masuk free je. Yang bayar pun, untuk wayang mini planetarium. Mula-mula masuk tu, terus cari surau and toilet. Pastu baru tgk science exhibition.

     Generally, Planetarium ni pasal Chemistry elements, pastu planet and astronomy. Bestjugaklaaa. Try lah pergi :) Dekat Melaka pun ade jugak kot if Im not mistaken.

Ni periodic table. Dlm kotak tu ade contoh unsur-unsur dia.

Ni maskot untuk kempen laut tu. Dia punye staf yg snapkan gmbr

Ni keseluruhan periodic table tu.

Background angkasa lah konon-kononnya.

Background of the world space. 

Ni penimbang. Kalau kite naik ats alat ni, dia akn state brp 
kita punye berat di bumi, di Marikh and etc.

The view from Balai Cerap, Planetarium Negara ni.

Ni cap tangan. Ni bkn anjuran Planetarium, but anjuran yg kempen minggu Laut tu. Aku pilih cat wne Pink laa. Ape lagi. Hehe!