Warning ! You have stepped onto Pinkcess's Zone Follow me and Leave your footsteps on this page │FollowDashboard
Allahuakbar Alhamdulillah Subhanallah Astaghfirullah

Fact about dream

 
 
1. Anda akan lupa 90% daripada mimpi anda
Lepas bangun tidur, aku selalu berfikir sejenak, "Eh tadi aku mimpi ape ek? Macam best tapi lupelah!". Rase macam rugi jek. Macam tengok wayang tapi lepas klua wayang lupa terus. Lepas tu tengok skali lagi excited macam tak pernah tengok. Hohoho. Berbalik kepada mimpi, kalau ingat pon hanya ingat sikit je (':
Cat Kitton :) Sleep comel nya. Ada butterfly teman lagi

2. Kita hanya mimpi orang yang kita kenal
Pernah tak mimpi kena bunuh? Tengok muka pembunuh tu macam tak pernah jumpa, tapi sebenarnya mungkin pembunuh tu orang yang kita pernah nampak masa shopping, masa dalam LRT ataupun pegawai dekat dalam pejabat pos masa nak kemaskini buku bank. Sebenarnya kita pernah jumpa dia cuma kita je tak ingat. So kalau korang mimpi korang kawin dengan sesorang yang korang rasa korang tak pernah kenal pon. tapi sebenarnye orang tu kita pernah jumpe dah. Haa kat mane la tu yek? hehe :)
The sweet couple. Kauorg cute lorhhhh <3
Kami kanak-kanak baik :P kami comel :*
3. Mimpi tak semestinya ada color
 Kalau mimpi P Ramlee, mimpi anda jadi hitam putih kot. hehehe :)
Cute cat :) Kucing comel -,-
4. Mimpi yang biasa bagi setiap manusia
Mimpi berkaitan sekolah/universiti, mimpi jatuh, mimpi dikejar, mimpi basah, mimpi sampai lambat, mimpi orang yang kita sayang mati, mimpi gigi patah (selalu jugak ni), mimpi kemalangan kereta, mimpi fail exam dan mimpi boleh terbang.

5. Anda menjadi lumpuh semasa tidur
Percaya tak? Masa kita tidur rupenye kita menjadi lumpuh sementara? Menurut Wikipedia, "Kelenjar mula merembeskan hormon yang membantu mendorong tidur dan neuron menghantar isyarat kepada saraf tulang belakang yang menyebabkan badan untuk berehat dan kemudiannya menjadi dasarnya lumpuh." Kalau tak, kita maybe akan berlari jika bermimpi anjing kejar ke ;) Sebab tu, lah kita lumpuh sementara (": Ciptaan Allah memang terbaik lah <3
 6. Anda tidak bermimpi semasa anda berdengkur -.-
 7. Apa yang anda mimpi, tidak bermaksud straight-forward, tetapi dalam bentuk simbolik dan perlu difahami dan ditafsir dengan cara tertentu :D
8. Orang buta juga mimpi, tetapi dalam bentuk sentuhan, bunyi, bau dan emosi. Manakala orang yang tidak buta sejak lahir akan bermimpi dalam bentuk imej, macam manusia normal :*