Warning ! You have stepped onto Pinkcess's Zone Follow me and Leave your footsteps on this page │FollowDashboard
Allahuakbar Alhamdulillah Subhanallah Astaghfirullah

Petua Imam Syafiee

Movie aku terima nikahnya dah tengok? Haa, ada orang cakap sedih. Aku tak dan nak tengok sampai end. Separuh je tengok tu pun tak sampai :( hehe :) Kauorg suka sangat kan, kahwin2 ni. So, before kahwin kene nikah. Gatal sangat ! Ish ish ish ;) Haha ! Aku gatal jugak kod :P Bercintun cintan <3 Biasa la, budak sekolah, remaja pulak tu . Eh, ke situ pulak dia :P Orang nak citaa pasal lain kod. Nak share something jee kat kauorg :") Empoat perkara yang maybe bermanfaat kod. Harap banyak membantu :) Heee ^^

CARA TIDUR MENURUT ISLAM

Tidur para nabi adalah tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi. Tidur para ulama adalah miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat malam.Tidur para raja yang haloba adalah miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan. Tidur syaitan adalah Menelungkup atau tiarap seperti tidurnya ahli neraka.



Empat perkara menguatkan badan 
1. Makan daging
2. Memakai haruman
3. Kerap mandi
4. Berpakaian dari kapas


Empat perkara melemahkan badan 
1. Banyak berkelamin (bersetubuh)
2. Selalu cemas
3. Banyak minum air ketika makan
4. Banyak makan bahan yang masam


Empat perkara menajamkan mata 
1. Duduk mengadap kiblat
2. Bercelak sebelum tidur
3. Memandang yang hijau
4. Berpakaian bersih


Empat perkara merosakkan mata 
1. Memandang najis
2. Melihat orang dibunuh
3. Melihat kemaluan
4. Membelakangi kiblat


Empat perkara menajamkan fikiran 
1. Tidak banyak berbual kosong
2. Rajin bersugi (gosok gigi)
3. Bercakap dengan orang soleh
4. Bergaul dengan para ulama