Warning ! You have stepped onto Pinkcess's Zone Follow me and Leave your footsteps on this page │FollowDashboard
Allahuakbar Alhamdulillah Subhanallah Astaghfirullah

Bila Allah uji dengan kelemahan kita

✨Bismillah✨

ALLAH akan UJI kita dengan benda yang PALING kita LEMAH

📌Mungkin kau bab-bab solat jemaah ni kau okay. Dapat pergi surau 5 waktu semua. Tapi, jangan ingat kau hebat💪🏼
Mungkin kau tak lemah bab solat jemaah, tapi kau lemah bab tak boleh tahan nafsu dengan perempuan. Maka, Allah akan uji kau dengan PEREMPUAN🙎🏻

Sejauh mana kau boleh tahan dengan ujian tu? Ikhtilat, cinta💞, couple💑 video lucah dan sebagainya?Selagi kau tak settle bab tu, kau jangan rasa kau hebat dan jangan sesekali puas!🙅🏽

📌Mungkin, bab-bab tutup aurat sempurna, pakai tudung labuh semua, kau okay. Tapi, jangan ingat kau hebat🙅🏽
Mungkin kau tak lemah bab-bab aurat. Tapi, kau lemah bab obsess artis! Maka, Allah akan UJI kau dengan artis!🎙💃🏽👩‍👩‍👦

Sejauh mana kau boleh tahan dengan ujian tu? Kpop, Justin Bieber, One direction, Lee Min Ho, drama korea jepun bagai 🤔Sebab tu, ramai je orang tudung labuh, tapi bab ni tak settle. Selagi kau tak settle bab ni, jangan ingat kau hebat, dan jangan sesekali puas!!🙅🏽

📌Mungkin, kau, bab-bab akhlak semua kau okay. Akhlak kau baik, sopan, pemaaf, peramah dan sebagainya🙇🏻Tapi, bab aurat kau lemah 😣. Maka, Allah akan uji kau bab aurat!😏

Sejauh mana kau boleh tutup aurat sempurna?🤔Tudung labuh tutup dada dan bahu, takde sanggul , tak jarang. So, jangan mendabik dada dan puas dengan akhlak kau. Kerana tu bukan kelemahan kau!🙅🏽

📌Mungkin kau ni lelaki yang langsung tak tergoda bila tengok perempuan-perempuan seksi 🙇🏻Kau langsung tak tertarik. Soleh la katakan💁🏽 Tapi, seperti biasa, Allah akan uji dengan benda yang kau lemah! 😊Maka, Allah akan datangkan perempuan yang bertudung labuh sempurna untuk hancurkan kau!😏

Sebab tu wujud post-post kat FB dan twitter lelaki💬yang bajet soleh, yang berbunyi:🗣

"Subhanallah! Sejuknya mata memandang wanita bertudung labuh. Moga kalian istiqomah!!"

"Seindah hiasan adalah wanita solehah 👑Tenang hati melihat perempuan-perempuan bertudung labuh ni😳...."

Hancor! 😡Tudung labuh ke tak, tunduk pandangan la kawan!😤

=====

Banyak lagi contoh.

Tapi, masing-masing ada kelemahan masing-masin😞At one point, kita jangan rasa diri kita hebat dengan sesuatu perkara dan merendahkan orang lain🙅🏽kerana kita mampu buat perkara tu kerana itu bukan kelemahan kita!😏

Orang yang beriman, adalah, dia mampu atasi segala ujian yang Allah beri, termasuklah mengatasi ujian menyelesaikan segala kelemahan-kelemahan yang kita ada 💪🏼

Jangan pernah rasa hebat bila kita tak melakukan kesalahan spt org lain sbb tu bukan kelemahan 😌Jgn pernah rasa hebat sbb hakikatnya kita tak pernah sempurna🙁

Ingat, Allah akan uji kita dengan benda yang paling kita lemah😣

By Lajnah Publisiti dan Dokumentasi 🎥

#ICOM #KMPH #WSDAKWAHDAILY
#TAKBIR #SURAUALMUTTAQIN #VIRAL

No comments: